برای خرید اینترنتی ایمن از فروشگاههای اینترنتی چه مواردی رو چک کنیم؟
برای اینکه خرید اینترنتی امن و بی دردسری داشته باشید، بهتر است حتما به این نکات توجه کنید:
بررسی صلاحیت فروشگاه
- قبل از اقدام به خرید، در مورد فروشگاه بررسی کنید که آیا مجوزهای لازم را دارد و به صورت قانونی فعال است؟ میتوانید نماد اعتبار الکترونیکی فروشگاه را در سایت ir ارزیابی کنید.
- در مورد نحوه عملکرد، کیفیت کالا و ارسال به موقع آن، خواندن نظرات خریداران سابق فروشگاهها در فضای مجازی، مفید خواهد بود.
- قبل از پرداخت مبلغ، چک کنید که آیا با وبسایت مطمئنی طرفید و آدرس درگاه پرداخت قابل اطمینان است؟ آدرس لینک پرداخت ایمن حتما با پرتکل http آغاز میشود و تنها و تنها به سایت ir میرسد. توجه کنید که با املاهایی مشابه از جمله .shaaparak.ir یا shaapaarak.ir، فریب نخورید.
- از قوانین تعویض و مرجوعی و حقوق مشتری و خدمات پس از فروش، آگاه شوید. ماده 37 و 38 قانون تجارت الکترونیک ایران میگوید که خریدار هر کالا یا سرویس که به صورت آنلاین خرید کرده، تا هفت روز از زمان دریافت میتواند بدون هیچ قید و شرطی کالا یا خدمات را پس بدهد.
مراقبت از حساب کاربری و استفاده از شبکه ایمن
- کلمه عبوری قوی انتخاب کنید که به راحتی قابل حدس زدن نباشد و ساده هک نشوید. مراقب پسورد حسابهای خود باشید و آنها را در اختیار دیگران قرار ندهید.
- آنتی ویروس دستگاه خود را بهروز نگه دارید.
- هنگام خرید اینترنتی از سرویسهای وایفای عمومی استفاده نکنید. وایفای شخصی یا دیتای موبایل، امنیت بیشتری دارند. اگر مجبور به استفاده از وایفای عمومی هستید، ترجیحا vpn را فعال کنید.
در نظر گرفتن جزئیات
- هوشیار باشید. اگر قیمت کالایی بنظرتان عجیب و باورنکردنی میآید و خیلی ارزان یا خیلی گران است، به شک خود اطمینان کنید. کلاهبرداری اینترنتی گاهی با وسوسه کردن افراد برای خرید کالای جذابی باقیمت کم اتفاق میافتد.
- جرئیات خرید خود مثل کد رهگیری و رسید پرداخت را حتما نگهداری کنید.
- موارد مشکوک و کلاهبرداریهای اینترنتی را حتما به پلیس اطلاع دهید.